Sommargågata 2024

Sommargågatan är tillbaka – med extra barnfokus!

För sjätte året i rad förvandlas en bit av Storgatan till en härlig gågata (från Läroverksgatan till Sankt Larsgatan). I år blir det extra kul för barnfamiljer med Folkes lekrum, där du hittar spel, ritmaterial och lekytor. Dessutom finns det som vanligt plats för växtligheter, sittplatser och uteserveringar. I år har barnen hjälpt till –   elever i årskurs 1 på Hagbyskolan har gjort varningsskyltar för cyklister som ska påminna om att hålla gånghastighet i området. Självklart var barnen även på plats för att inviga sommargågatan med ett riktigt glädjeskutt, för att därefter få prova på alla aktiviteter.

Annat smått och gott

Du hittar tavelramar längs gågatan där du kan plåta dig, familj och vänner för att skicka en sommarhälsning från Linköping. Alla restauranger och caféer utmed sträckan har möjlighet till uteservering och i år finns flera spännande restaurangnyheter.

Lugnare tempo med gångfart
Sommargågatan är i första hand till för alla som tar sig fram till fots, men den är också öppen för behörig trafik, cyklister och elsparkcyklar. Men kör långsamt – det är gångfart som gäller för oss alla, det vill säga max sju kilometer i timmen.

Kom förbi och njut av en trygg och lekfull sommar i stadens hjärta! Sommargågatan är öppen fram till 25 augusti. Vi ses väl där?!