Har du idéer till ett sommarevent? Vi ger dig stöd och hjälp!

Förra sommaren besökte många Linköpings stadskärna, och vi hoppas på minst lika många besökare under de kommande sommarmånaderna. För att skapa en innerstad som sprudlar av aktivitet och sommarfeeling ger nu Linköpings innersta ett unikt stöd till privatpersoner, föreningar och näringsliv som vill skapa event. Syftet är att uppmuntra vem som helst att ta plats i stadsrummet och vara med och skapa en härlig atmosfär.

– Det finns många roliga och kreativa idéer hos privatpersoner, föreningar och näringsliv. Har du en idé på hur du skulle vilja använda vår fina stadskärna som en arena för sommaraktiviteter – hör av dig! Skriv ned och skicka ett kort mejl med vad du känner att du behöver hjälp med för att ditt evenemang ska bli verklighet och skicka till info@linkopingsinnersta.seVi kan stötta de bästa idéerna med exempelvis tillståndsansökningar, hjälp med scen eller ljud. Dessutom finns det möjlighet att söka ekonomiskt bidrag, berättar David Nilsson, vd på Citysamverkan.

Många mindre events
Regeringen har genomfört lättnader i restriktionerna och om allt går planenligt kommer fler lättnader under juli. Det gör att det blir möjligt att arrangera fler events i mindre skala.

– Eftersom vi inte kan arrangera stora evenemang i stadskärnan den här sommaren väljer vi att använda resurserna till att stötta flera mindre evenemang. Det enda kravet är att de följer de restriktioner som råder, avslutar David Nilsson.

Vi vill se många sköna evenemang i vårt innersta. Så hör av dig, vi hjälper dig!