Vi bygger tillsammans


Tillsammans bygger vi vårt innersta – som lyser upp alla årstider och bjuder på mysiga butiker, restauranger och caféer. Oavsett om du vill shoppa, ta en kaffe med vänner, äta en god bit mat eller ta del av sport och kultur så finns det någonting för alla. Den härliga stadspulsen ska vi behålla, säger Jessica Stille Törnqvist som i oktober tillträdde som VD för Linköping City Samverkan. 

Linköpings innerstad ska vara en levande och härlig plats där alla känner sig välkomna. Med nya visioner och stort engagemang har Jessica Stille Törnqvist klivit in som ny VD för Linköping City Samverkan. Hon axlade rollen i oktober 2022 och ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla stadskärnan.

– Det är ett utmanande men härligt uppdrag att få bidra till det viktiga arbetet med att utveckla vårt innersta. Jag vill vara en länk mellan alla som jobbar för att vår stadskärna ska vara sprudlande och livfull, berättar Jessica Stille Törnqvist.

Målet är att tillsammans med kommun, verksamheter och fastighetsägare arbeta för en livsvänlig innerstad där både invånare och besökare ska trivas och må bra – man vill skapa mötesplatser och låta kultur, evenemang och upplevelser ta plats. En av visionerna är tanken om att Linköpings innersta ska kännas lite som ett vardagsrum, en hemtrevlig plats där fler vill vara.

Anna Holmlund, arbetar som marknadskoordinator och ansvarar för att planera, kommunicera om och koordinera de olika delarna i Linköpings innerstas verksamhet. Hon ser mycket fram emot att fortsätta jobba för en livlig innerstad tillsammans med Jessica.

– Jag är jätteglad över att ha med Jessica i teamet! Det ska bli så roligt med ny energi och nya perspektiv och jag är övertygad om att det här kommer bli hur bra som helst, säger Anna Holmlund.

Anna berättar att det ständigt är olika aktiviteter på gång. Ambitionen är att så många som möjligt ska inkluderas och aktiviteterna är väldigt varierade. Vår och höst arrangerar vi innerstadagar, då vi vill värna om och uppmärksamma de lokala verksamheterna med roliga aktiviteter på schemat.

– Vi strävar efter att genomföra aktiviteter året runt som välkomnar både Linköpingsbor och besökare från andra platser. Vi har också många samarbeten med olika organisationer vi vill lyfta, ett exempel är Barndiabetesloppet, vilket känns både fint och viktigt, säger Anna.

För att Linköpings innersta även fortsättningsvis ska kunna erbjuda ett brett utbud av butiker, nöjen, restauranger och den puls man önskar pågår ett långsiktigt utvecklingsarbete mellan kommun, näringsliv, fastighetsägare och förenings- och kulturliv. Här är man lyhörd och lyssnar på de som befinner sig och verkar i stadskärnan.

Jag är en nyfiken och driven person. Jag mår som bäst när jag får vara med och skapa värde i det sammanhang jag verkar i, och för dem jag verkar för. Jag tror att man vinner mycket på att växla perspektiv ibland och undersöka om det går att lösa gemensamma utmaningar på nya sätt. Där är det fysiska mötet extra värdefullt och något jag ser väldigt mycket fram emot, säger Jessica.