Loading Events

« All Events

Utställning Andy Warhol – About Who?

mars 9 @ 12:00 - juni 1 @ 12:00

Passagens nya utställning med Andy Warhol som tema, ställer frågorna om vem, hur, och vad?

Idén till denna utställning är över 20 år gammal och kommer inte bara visa konstverk av Warhol själv, utan också hur hans konst inspirerat andra konstnärer, som bland annat Totte Dellert och Bruno Ehrs, som båda har en personlig koppling till Warhol. Utställningen omfamnar Andy Warhols konstnärskap via sin egen konst, men också andras konstnärskap.

I utställningen möter vi ett antal mer eller mindre udda samlingar- sällan visade verk av Warhol och en stor samling skiv- och tidningsomslag samt fotografier från legendariska diskoteket Studio 54. Vi visar också upp flera föremål med direkt personlig koppling till Warhol själv.

Till utställningen är även ett föreläsningsprogram samt även ett pedagogiskt program där vi erbjuder måleri och att skapa konst i Andy Warhols anda.

Andy Warhol och Sverige har i över 50 år haft en speciell relation. Ända sedan den stora utställningen på Moderna museet 1968, Warhols första utanför USA, så har Warhols ande influerat svenskt konstnärsliv. Endera genom att konstnärerna har tagit till sig Warhols manér eller aktivt distanserat sig från det. På något sätt ständigt relevant är Andy Warhol alltid en orsak till debatt, att hata eller älska. I synnerhet i vår tid med fakenews, påverkanskampanjer, konspirationer, ekokammare med mera, så framstår Andy Warhols anslag och metod som mer aktuell än någonsin. Warhols begrepp att alla får sina ”15 minutes of fame ” ekar helt i samklang med nutiden.

Utställningen är genomförd med stort stöd av mina engagerade medarbetare. Konstnärerna och samlarnas otroliga engagemang är värt ett särskilt tack- Hasse Persson, Bo Nilsson, Bruno Ehrs, Richard Forrest och Totte Dellert.

Öppettider: tisdag 12 – 16 onsdag – torsdag 12 – 18 fredag – lördag 12 – 16

Källa: Linköpingskommun – se länk nedan

Details

Start:
mars 9 @ 12:00
End:
juni 1 @ 12:00
Website:
https://www.linkoping.se/uppleva-och-gora/kultur/konst/passagen/utstallningar/ettan/

Organizer

Passagen
View Organizer Website

Venue

Stora torget Linköping