Vår drömrubrik blev verklighet – Linköping är Årets stadskärna 2018!

i Nyheter | 0

Linköping är stolta vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Stadskärna 2018, efter stark konkurrens från Eskilstuna och Örnsköldsvik. Vi firar segern med att bjuda på läckra innerstabakelser vid Lilla torget, lördag den 2 juni mellan klockan 11:00-14:00.

Vid Svenska Stadskärnors årskonferens i Västervik den 30 maj, utsågs Linköping till Årets Stadskärna 2018. Utmärkelsen utges till den finalist som under det senaste året visat största framsteg i utveckling av sitt stadscentrum genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

Juryns motivering:

Priset går till den stad som har arbetat långsiktigt och lyckats behålla och förnya centrum genom att ta ut svängarna. Stadens aktörer har funnit varandra och hjälper varandra med värme, omtanke och generositet. Staden vill inspirera sin publik och säger; kom till mig, njuta av mat, möten och service på trivsamma stråk och mötesplatser. Staden har på ett briljant sätt färgsatt sin miljö, så att alla ser, känner och upplever när det sker saker på stan. Årets stadskärna 2018 – gör´t med hjärtat.

Tillsammans bygger vi en stad och en stadskärna, för generationer framåt.

Vi vill tacka alla er som på olika sätt är med och utvecklar vårt innersta! Vi gör´t tillsammans. Och vi gör´t med guld i hjärtat. Välkommen till Linköpings innersta – Årets stadskärna 2018!

Läs pressmeddelandet från Svenska stadskärnor här.

Läs pressmeddelandet från Linköpings kommun här.