En oas av öl

i Nyheter | 0

Ibland vill man testa något annat än en “stor stark”, då är det här precis rätt ställe. Med ett brett utbud av öl både med och utan alkohol, har Backen något för dig.

Backen är ett ölcafé på Storgatan i Linköpings innersta som drivs av ölentusiasterna Marcus och Erica Svennar. Här är du välkommen att äta lite smörrebröd och testa nya spännande ölsorter. Du behöver inte vara ölexpert för att komma hit, Marcus och Erica för gärna ett resonemang tillsammans med gästerna för att hitta den perfekta ölen för tillfället. Ölcafét håller även lite olika events som exempelvis livemusik, kvällar med olika matuppsättningar och ”tapp-takeover”, där man kan testa på ölsorter från ett besökande bryggeri. På deras facebook ’backenlinkoping’ kan du läsa mer om vad som är på gång.

Hur kommer det sig att ni öppnade ett ölcafé?
”Lokalen passade perfekt och vi är ölentusiaster. Med inspiration från utlandet så mognade idén över tid och vi firade 1-årsjubileum nu i mars.”

Vilken är din favoritöl just nu?
”Det är svårt att säga, idag är det en sak, om en vecka något nytt. Vad som finns att beställa ändras hela tiden precis som vad favoriten är, men just nu är det ’trolltungan’- en sur IPA.” Marcus berättar om att de har haft 300 olika slags öl på fat under första året. Perfekt för den som gillar att testa nya saker. Han berättar också att det finns flera alkoholfria alternativ vilket han och Erica är måna om ska vara intressant.

Har ni några rekommendationer för läsarna? Kanske något att locka hit dem med?
”Nja, vi vill gärna att man för ett resonemang och känner efter vad man vill ha. Man behöver inte veta vad man ska beställa när man kliver in genom dörren.”
Han fortsätter med att säga att de är måna om att gästerna ska känna sig trygga och avslappnade på Backen vare sig det handlar om att hitta något gott att äta eller dricka, njuta av en lugn stund eller trevligt sällskap.

Håller ni några tillställningar eller events som man bör veta om?
”Vi har inga fasta events men snart ska vi ha en liten livespelning och nyligen hade vi en tap takeover då Nynäshamns Ångbryggeri var på besök. Som avslutning inför vår Semesterstängning, vecka 27-28, så kommer vi lördagen den 30 juni erbjuda en sammansatt trerätters. Här kommer vi troligtvis ta bordsbokningar.”

Så om du har lust att pröva på något nytt, missa inte Backen ölcafé på Storgatan i Linköping!