Dags för Linköpings stadsfest!

i Nyheter | 0

Välkommen till Linköpings största årliga evenemang som lockar runt 300.000 besökare till staden varje år. Under festivalveckan är Linköping fyllt med aktiviteter och händelser för gammal som ung. Artister & musik, matmarknad, sport & tävlingar, talangjakt och mycket mer!

 

Ett smakprov på aktiviteter du kan delta i eller uppleva:

Mellan den 22-25 augusti hittar du Geraud International Street Market på Storgatan mellan S:t Larsgatan och Snickaregatan i city. Testa på delikatesser från hela världen ur 30-tal inspirerade matstånd.

Chill för vuxna, fika, aktiviteter, uppträdanden och info om fritidsgårdar, familjeprogrammet samt nattvandringsgrupper kan du hitta på Lilla torget från den 21 till 24 augusti.

RIX FM i fokus den 22:a augusti, på förmiddagen till kvällen så har RIX FM Eventby med aktiviteter. Vid kl.19 på kvällen börjar uppträdanden på stora scenen med live musik från Chris Kläfford, Liamoo, Wiktoria, John Lundvik, Mike Perry, Vigiland och Sabina Ddumba.

Den 23:e kan du se World Champions Super Final Skateboardslalom på Stora Torget och Storgatan, där några av världens bästa tävlar om titeln World Champion.

I Trädgårdsföreningen håller News55 en Senior festival under 3 dagar, du hittar dem mellan den 23:e och 25:e augusti. Det blir musik, utställningar och föreläsningar för seniorer med familjer. Öppet mellan 10-18.

På Borggården den 25:e kan du köpa direkt från bönderna på Bondens egen marknad mellan 9:30 och 14. Närodlat, färskt och fräscht.

Se uppträdanden från artister som Sandro Cavazza, Molly Sandén och Rhys. Missa inte Östgötablåsarsymfoniker med Magnus Carlson.  Känner du för att sjunga själv så ta chansen i allsång med By Grace.

 

Men som sagt, det här är bara ett litet smakprov på allt som kommer hända under festival veckan, läs mer om festivalen på https://visitlinkoping.se/linköping-city-festival

 

Ladda för Linköpings stadsfest  mellan den 21-26 augusti.