Möt David Nilsson – vd för Citysamverkan

i Nyheter | 0

Sedan maj 2018 är David Nilsson VD på Citysamverkan/Linköpings innersta. ”Vi fungerar som en samverkansmotor mellan näringen, fastighetsägarna och kommunen. Det handlar i grunden om att ha ett destinationstänk och fokus på att alla Linköpingsbor och alla besökare ska känna sig nöjda, trygga och välkomna till Linköpings innersta”, säger han.

Vem är David Nilsson?
”Jag är full av idéer, analytiskt lagd och brinner verkligen för värdskap.” Nåt som passar bra då Linköping nu blir värd för Årets Stadskärna 2019. ”När jag inte jobbar så åker jag annars mycket skidor. Jag bor tillsammans i villa med min fru och två barn som är 4 och 7 år gamla.”

Vad är det roligaste med jobbet?
”Alla människor! Dels är det människor som besöker oss. Det är kul att se varför de besöker oss. Men det handlar också om människor som jag samverkar med och skapar Linköpings innersta tillsammans med. Så det är verkligen människorna som gör jobbet riktigt roligt.”

Vad finns det för utmaningar med arbetet?
”Det finns massvis med idéer, men att verkligen konkretisera visionerna och tankarna och få det att hända – och speciellt att hinna med allt man vill göra.”

Vilken är din favoritplats i Linköpings innersta?
”Svårt att välja! Det finns många – det beror lite på sinnesstämningen. Jag tycker fantastiskt mycket om nya Hospitalstorget, det är en väldigt vacker plats. Farbror Melins torg är en perfekt plats för ett möte över en kopp kaffe och få lite avskildhet men ändå rörelse. Och Stora torget är den tydligaste samlingsplatsen en solig sommar eller vårdag när man vill umgås med vänner.”

Berätta nåt de flesta inte vet om dig? 
”Jag har faktiskt samiskt ursprung, det vet nog inte alla om mig.”